İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Çekmeköy Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

Merkezimiz 30 Ekim 2008 Yılında kurulmuş olup,  Nükte Sözen İlköğretim Okulunda kendisine  tahsis edilen geçici bir bölümde faaliyetlerine başlamıştır.

Merkezimiz 2009 Yılı Mayıs ayında Çekmeköy Belediyesinin tahsis etmiş olduğu binaya taşınmıştır. Kurs faaliyetlerimiz ilk olarak Fatih Bilgi Evinde başlamış olup daha sonra Hamidiye Kültür Merkezinde ve Ömerli Kültür Merkezinde kurslarımız  açılmıştır.

1 Ocak 2010 tarihinde Taşdelen Beldesinde Merkezimize ait olarak Taşdelen Kurs Merkezi faaliyete geçmiştir.

Merkez binamız 2012 yılı Şubat ayında Mehmetçik Anadolu Lisesi yanına taşınmıştır.

Merkezimiz 02.07.2020 tarihinden itibaren mülkiyeti Çekmeköy Belediyesine ait olan Sultançiftliği Mah. Turgut Özal Cd. No:94 adresindeki Turgut Özal Kültür Merkezinde idari birimler olarak hizmet verirken, ilçemizin muhtelif yerlerindeki kurs merkezlerinde hizmete devam etmektedir.

Ayrıca Bakanlığımızca yapılan son değişikliklerle Açık Öğretim Okullarının tüm iş ve işlemleri Merkezimize devredilmiştir, bu konudaki işlemler yetkili ve deneyimli personellerimiz aracılığı ile yürütülmektedir.

Yayın: 03.01.2013 - Güncelleme: 25.10.2023 14:13 - Görüntülenme: 1174